Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Δώστε Φώς Στα Μάτια των Παιδιών Σας.


Πρόσφατη έρευνα επιστημόνων απο το πανεπιστήμιο Guangzhou στην Κίνα, αναφέρει οτι το φώς της ημέρας επηρεάζει σημαντικά τη ποιότητα της όρασης.
Οι ερευνητές μελέτησαν περίπου 200 παιδιά με μυωπία, ηλικίας 8 - 14 ετών στην Δανία, όπου εκεί η ημέρα διαρκεί μόνο 7 ώρες το χειμώνα και 18 ώρες το καλοκαίρι. Από την μετά - ανάλυση των στοιχείων της έρευνας φάνηκε οτι το φώς της ημέρας επηρεάζει σημαντικά τόσο την ικανότητα και βελτίωση της όρασης όσο και το σχήμα των ματιών των παιδιών.



Κατά την διάρκεια των χειμερινών μηνών, όπου το φώς της ημέρας διαρκεί
λιγότερο χρονικά, η μυωπία των παιδιών επιδεινώθηκε κατά 0,32 διοπτρίες ( μονάδα μέτρησης της οπτικής δύναμης του φακού), ενώ η μυωπία των
παιδιών κατα την διάρκεια του καλοκαιριού προχώρησε κατα 0,28 διοπτριες. Συμπέρασματικα, λιγότερο.


Αναφορικά με το μήκος του ματιού, που ειναι υπεύθυνο επίσης για την ανάπτυξη της μυωπίας, όσο μεγαλώνει το μάτι τόσο αυξάνει η μυωπία, στους συμμετέχοντες - παιδιά, το μήκος του βολβού του ματιού αυξήθηκε κατά 18mm το χειμώνα και κατά 14mm το καλοκαίρι. Επίσης, λιγότερο.



Το άρθρο αναφέρει: " Οι ώρες που το μάτι εκτίθεται στο φώς της ημέρας επηρεάζει θετικά την σωστή ανάπτυξη του οφθαλμού ενός παιδιού. Ακόμα και όταν έχει συννεφιά το φώς του ήλιου ειναι πιο δυνατό και ευεργετικό απο το φώς μέσα σε ένα δωμάτιο", τόνισε ο επικεφαλής της έρευνας Ντογκμει Κουίζ.

Η ευεργετική δράση του ήλιου σε σχέση με την σωστή ανάπτυξη του ματιού ενός παιδιού, ειναι σχετικά καινούρια θεωρία.
Ωστόσο, καλό θα ειναι οι γονείς να παροτρύνουν τα παιδιά τους, να παίζουν έξω στην ύπαιθρο ( πάντα με αντηλιακό), όπου το φυσικό φώς δρα θετικά στην σωστή ανάπτυξη της όρασης τους", συμβουλεύει ο Dr. Κουι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου