Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

ΦΑΚΟΙ ΕΠΑΦΗΣ: ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΉΛΙΟ



Το Ηλιακό φως είναι η πρωταρχική πηγή της ακτινοβολίας (UV) που φθάνει στο ανθρώπινο 
μάτι.
Ενώ η  UV - Ακτινοβολία είναι σημαντική  για κάποιες βιολογικές διεργασίες, όπως τη βιταμίνη D3 που βοηθά στην σωστή απορρόφηση του ασβεστίου στον οργανισμό, γενικότερα μπορεί να γίνει βλαβερή, όταν η έκθεση σε αυτή είναι υπέρμετρη και παρατεταμένη.

Οι Φακοί επαφής, σύμφωνα με μία έρευνα, μπορούν να μειώσουν ή να περιορίσουν τις βλαβερές συνέπειες της ηλιακής ακτινοβολίας.

Στην έρευνα αυτή, χρησιμοποίησαν κουνέλια εκθέτοντας τα για δεκαέξι (16) ώρες στον ήλιο κάθε μέρα και βρέθηκε ότι αυτά που φορούσαν φακούς επαφής με UV απορροφητικότητα δεν επηρεάστηκαν από το ηλιακό φως.

Η Heather Chandler, μια ερευνήτρια Όρασης στο Πανεπιστήμιο Οπτομετρίας στην Ohio Πολιτεία, εξήγησε ότι φορώντας μόνο γυαλιά ηλίου και καπέλο δεν είναι πλέον αρκετό, ενώ ο συνδυασμός με τους φακούς επαφής θα ήταν, προς το παρών, ιδανικός.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, εκτιμάται ότι το 2050 από τις 167.000 περιπτώσεις ασθενών με καταρράκτη, από ηλιακή έκθεση, θα φθάσουν στις 830.000 ετησίως!

Επειδή η έρευνα περιορίστηκε στην βραχυπρόθεσμη έκθεση στον ήλιο, αναφέρει ότι μελλοντικά θα έχουν αποτελέσματα για την ωφελιμότητα τον φακών επαφής απέναντι στην ηλιακή έκθεση και σε παρατεταμένη χρήση!




Για τους χρήστες λοιπόν φακών επαφής με UV - Προστασία, "Να είστε βέβαιοι ότι τα μάτια σας αντιστέκονται στις βλαβερές συνέπειες του Ήλιου, χωρίς να το γνωρίζετε"!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου